TBI tuning question

Discussion in 'Injection Tech' started by Julian 537, Apr 6, 2019.


  1. Julian 537

    Julian 537 Farmall Cub

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    494
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bedford, TX
    I have an IH 392 with TBI. 55lb per hr injectors. Fuel pressure is 15 PSI. BPW set to 148. It pulls well down low and cruising. Logging 126, 127, and 128's in the History Avg boxes in Tuner Pro. When the vacuum gets low on the upper end, 3200 RPM, the motor starts to struggle. It acts like it is losing power. Vacuum is around 80. it starts to fall on its face. Give it more throttle, and it gets worse. During logging, the box that this is occuring in, is showing 127, as if the computer is cutting fuel. I am using the same timing curve as on my 345, and it runs great.

    Should I add fuel to the table in just this area, and see if this helps? Any advise is welcome.

    Thanks in advance,
    Julian
     
  2. Bill USN-1

    Bill USN-1 Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 25, 2002
    Messages:
    17,059
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Whidbey Island, WA
    Set PE temp to max so it doesn't come on.
    Connect a fuel gauge and check pressure at WOT.
    Run another log.
    Careful playing with Tuner pro. Lots of bad xdf/adx files out there.
    You may want to do a logging run with winaldl and see .
     
  3. Brandon A.

    Brandon A. Binder Driver

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    967
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin Dells ,WI
    Curious to see what you figure out????
     

Share This Page